Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Marcus Schuterman

Mina favoriter

SE ALLT

Kärlek i tiden med smartmobilen

Blogg 6

Istället för att spela spel i sovrummet, spelar alldeles för många bara spel.

 

När det kommer till sex och relationer, så ger och tar din telefon. Det har varit väldigt mycket snack om hur mobiler har gjort det möjligt att speed-hooka. Mycket på grund utav appar som Tinder och Happn. Nu kan du beställa en hook-up lika enkelt som du beställer pizza. Dem som har mer nischade smakbruk behöver inte gå med i någon typ av kult eller gömma sig i skogen för att få utfall. Vill du träffa män med skägg? använd Bristlr, vill du ha trekant? Hoppa in på 3ndr.

 

Blogg 2

 

Men det sagt, varför har vi inte mer sex? Det är ju så enkelt? Det är inte så enkelt. Faktum är att våra mobiler har öppnat dörrar till nya världar, som spel, sociala medier, och den ultimata sex-och-livs-förstöraren Pokemon Go. Jag var rädd att Clash of Clans eller Clash Royale skulle bli männens doom, men det blev inte alls det om man jämför med Pokemon Go. Appen låter användarna cirkulera som huvudlösa-höns medan de slåss virtuellt för att fånga virtuella varelser. Från att appen släpptes i juli så har den laddats ner 100 miljoner gånger. Jahaaaaaa, 100 miljoner gånger. Den största demografin? Inte Cartoon Network-galna småttingar som glömt torka bort snoret från nästa, utan 20-någonting män.

 

Appen påstår sig svetsa ihop samhällen, men sanningen är att det förstör sexlivet för alldeles för många. I Hong Kong var det som en hinder-bana till jobbet mellan människor som hade huvudet i mobilen när de gick runt på gator lika små som min hall i lägenheten. Relationer bryts upp, flickvänner skriker på pojkvänner lika mycket som de skriker på sin mobil för att de inte lyckades fånga Squirtle.

 

Blogg 3

 

Men allt ligger inte på Pokemon, utan det ligger i en vidare trend där killar föredrar att skrolla än att skeda. Statistik visar att tonårs-graviditet minskar någon enormt. Tittar man på England och Wales så har det inte varit så här låga nummer på tonårs-graviditet på 70 år. Tacka inte sex-utbildning, tacka 4G och smartmobilen. Ungdomar är för upptagna med memes, Farmville, och att ta selfies. Dem är så upptagna med att vara online så att de inte hinner leva i verkligheten. Vill vi hellre ha en Tamagotchi än en partner?

 

Blogg1

 

The Daily Mail skrev om fenomenet cyber widow. Vi har kommit in i en era där telefonen alltid är tillgänglig, alltid levererar och inte säger ifrån, och dessutom har blivit en tredje-part i sovrummet. Vill du ha en hälsosam relation? Hinna reflektera över saker i ditt liv? Ha bra sex? Släpp taget på mobilen oftare, gå offline, andas. Ta in livet runtomkring dig. Lev i nutiden och inte i cyberrymden.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

  senaste från Man

  metro mode weekly

  Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

  Lifestyle
  Elin Johansson
  Mode
  Fanny Ekstrand
  Lifestyle
  Tess Montgomery
  Lifestyle
  Dasha Girine
  Hälsa
  Foodjunkie
  Lifestyle
  Susanne Barnekow
  Lifestyle
  Sandra Beijer
  Lifestyle
  Henrietta Fromholtz
  Hälsa
  Träningsglädje
  Mode
  Pamela Bellafesta
  Home
  Andrea Brodin
  Home
  34 kvadrat
  Hälsa
  Ida Warg
  Lifestyle
  Makeup by Lina
  Lifestyle
  Vanja Wikström
  Lifestyle
  Josefin Dahlberg
  Mode
  Petra Tungården
  Hälsa
  Fannie Redman
  Mode
  Chrystelle Eriksberger
  Lifestyle
  Linn Herbertsson
  Hälsa
  Josefines Yoga
  Man
  Niklas Berglind
  Lifestyle
  Sanne Alexandra
  Man
  Marcus Schuterman
  Man
  Viktor Frisk