Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Marcus Schuterman

Mina favoriter

SE ALLT

När äventyret tog mig hem

Jag minns så väl dagen jag sprang ut på Östra Real. Jag minns allt. Jag minns lukten, den mörka interiören som fick solen att skina in via små fönster till entrén, jag minns hur jag stod och tittade mig runt och andades in den sista luften från det underbara helvetet jag hade haft i tre år.

 

IMG_0137 (1)

 

Jag gillade inte skolan innan universitetet. Jag gillade inte böckerna, jag gillade inte tänket, och inte alls hur vi blev lärda. Om jag var något så var jag ärke-studenten. Jag kom till lektioner helt oförberedd, och bara överlevde. Skolan var som ett ö-råd på Robinson varje dag. Men jag klarade mig och i januari 2011 tog jag mig till Northeastern University som ligger i centrala Boston, Massachusetts.

 

IMG_0491

 

Universitet var det bästa jag har gjort i hela mitt liv. Det var speciellt att åka utomlands och kasta mig in i ett helt nytt system. Det var läskigt, spännande och krävande. Det var allt jag inte var van vid. Det var nytt att studera långa timmar och inte teckna Michael Jackson på matte-lektionerna. Jag lärde mig snabbt att man som människa tror att man inte klarar av saker till en början, men att man faktiskt klarar av det mesta.

 

IMG_2460

 

Jag visste inte vad jag ville studera, eller vad jag ville bli, under flera år. Efter många och långa konversationer om yrken och industrier fann jag ingenting som var glasklart. Det var inte fören jag tog flera chanser att arbeta i olika industrier som jag förstod vad jag inte ville göra. Det var mycket tack vare min mammas man, min styvfar, Jonas. Jag bockade av yrken som var de jobb som större delen av mina vänner eller personer inom mina sociala kretsar hade eller ville ha. Jag lärde mig att om man inte älskade det man gjorde, kunde man aldrig bli riktigt bra på det.

 

IMG_3448

 
Det var verkligen ett helvete att försöka ta reda på vad jag ville göra samtidigt som väldigt många i min omgivning som brydde sig genuint hetsade om yrken. Det gick till punkten där det nästan blev aggressivt och slängdes iväg meningar som, ”Ingen är lycklig i din ålder”, eller ”Du kan inte hålla på och vela. Ta något som alla andra. Var som Pelle, för Pelle har det så bra i sin etta på Östermalm. Ser du inte hur bra han har det?”

 

 

IMG_5097

 

 

Det gick från kärlek till någon slags eld mina nära och kära ville släcka. Det var fel och jag visste det. Jag gav mig inte. Jag tog varje tillfälle att kriga och förklarade att jag ville göra något som JAG tyckte var roligt, som JAG gillade, som JAG kunde bli riktigt bra på. Nu sitter jag här, på kontoret när alla har gått hem och jag älskar det. Jag har fjärilar i magen. Jag vill nästan gråta av lycka. Kärlek för sitt jobb? Hitta dit du med. Ge inte upp. Lyssna, men inte för mycket. Ingen kan dig lika bra som du själv. Ingen kan påstå något annat.

 

 

MARCUS YOUTBE

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • Hei! Jeg har funnet bloggen din via din søster Chloe. Vil bare si at jeg synes du skriver vakkert og ærlig om det å finne sin rette plass i yrkeslivet. Jeg jobber selv som Montessoripedagog i en Montessori barnehage i Oslo, og det manglet ikke på advarsler fra familie og venner da jeg valgte dette yrket. -dårlig lønn, slitsomme dager, ingen karrierremuligheter. Men etter 15(!) år i barnehage gleder jeg meg – nesten 😉 ) hver dag til å gå på jobb. Og jeg VET med 100% sikkerhet at jeg ikke kunne valgt noe annet. Likte så godt det du skrev og fant det inspirernde. Spesielt siden jeg har en sønn på 18 år som nå skal ut i verden og finne sin drøm. Takk for at du deler! Hilsen Katrine i Oslo

  Katrine Blomsholm 2016-11-24 10:24:24
  Svara
  • Svar på Katrine Blomsholms kommentar.

   Tack Katrine för ditt meddelande. Vad glad jag blir, underbart! Det är så man ska känna för att nå en högre nivå av lycka i livet:) Jobbet är ju en stor del av våra liv!

   Marcus Schuterman 2016-11-24 17:39:35
   Svara
 • Amen

  Anna 2016-11-22 21:02:57
  Svara
 • Wow, bland det bästa jag läst, grymt inlägg!

  Johanna 2016-11-22 20:17:05
  Svara

senaste från Man

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Dasha Girine
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Träningsglädje
Mode
Pamela Bellafesta
Home
Andrea Brodin
Home
34 kvadrat
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Chrystelle Eriksberger
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind
Lifestyle
Sanne Alexandra
Man
Marcus Schuterman
Man
Viktor Frisk